Впечатляващи успехи за казанлъшките пианисти от класа на Елена Юлиянова

От 1 до 3 юли 2020 г. в зала „Гигантски кристали” на Националния музей „Земята и хората” в София се проведе поредното издание на  Международният конкурс за инструменталисти, композитори и камерни ансамбли „Музиката и земята”, посветен на 22 април – Ден на Земята. Престижен и труден конкурс за участниците – изпълнители  на класически музикални инструменти и композитори, които се състезават в една възрастова група до 35 години, разделени в три секции: солисти, композитори и камерни ансамбли.

Благородната цел на конкурса е да импулсира младите творци за създаване и изпълнение на музикални произведения посветени на Земята, нейното оцеляване и  изграждане на един бъдещ, по – хармоничен свят.

Участието на всеки един изпълнител в такъв конкурс изисква непрекъснато високо ниво на развитие на музикалния талант, умение да представиш най-доброто от себе си, както и да  преодолееш естественото, сценично вълнение, стъпвайки на конкурсния подиум.

Впечатляващ е успехът в това състезание на младите казанлъшки пианисти Тома Вълков, Христиана Харалампиева и Виктор Владков:

Специална награда „За виртуозно изпълнение” присъдена на Тома Вълков.

Специална награда „Ярък талант” спечели Христиана Харалампиева.