За трети път „Без пари” се прави в Казанлък от “МЦР – Взаимопомощ”

Инициативата „Без пари” се провежда за трета поредна година в гр. Казанлък, а кампанията “Time to move 2019” се организира тази година по повод 15 годишния юбилей на “Младежки център за развитие – Взаимопомощ”.

Инициативите, които ще се осъществяват от доброволците по проект „Взаимопомощ” по време на “Time to move” кампанията, и са с подкрепата на Център за развитие на човешките ресурси, Община Казанлък и Общинска библиотека „Искра”.

Идеята е да се обменят предмети, които от всякаква гледна точка са полезни. Стига сме били потребители и да купуваме постоянно нови неща, а да дадем живот на тези, които могат да се ползват. Имате ненужни неща, които са потребни и стават за използване и не искате да ги изхвърляте, защото друг може да ги ползва! Искате да се сдобиете с нови вещи.

Донесете ненужните за вас запазени дрехи, обувки, инструменти, електроника, всичко ненужно за Вас… и го заменете за полезни за Вас неща! Няма ограничение в това колко неща ще донесете и колко ще вземете. Може да направите само едно от двете-да вземете или да оставите, едното не е обвързано с другото. Нещата, които не бъдат разменени ще бъдат дарени на нуждаещи се хора и организации в Община Казанлък, а останалите ще бъдат предадени на фирма Texcycle за оползотворяване. Нека всеки ден бъдем малко по-еко.

Очакваме Ви на 05.10.2019 г. в „Младежки дом” гр. Казанлък на ул. „Капрони” 1 от 10:00 до 18:00 ч.

„Представянето на Тунис” ще се осъществи в партньорство на МЦР-Взаимопомощ и Общинска библиотека „Искра” от доброволеца на МЦР-Взаимопомощ Слим Меседи по проект „Взаимопомощ”.

Очакваме Ви в Общинска библиотека „Искра”на 16.10.2019 г.от 17:00 ч. с вход свободен.

Мария Славова