Завършиха дейностите по еко фестивала 2021 в с. Копринка

Организаторите на фестивала от СНЦ „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” се отправят към следващото предизвикателство, за да помогнат на други населени места с доброволците по проект „Взаимопомощ” на програма „Европейски корпус за солидарност”.

В продължение на две седмици доброволците по проекта от 9 държави осъществяваха дейностите по фестивала, заедно с децата от лятната академия на Народно читалище „Пробуда-1920” с. Копринка.

Последната седмица беше посветена на дни на хартията, в които взеха участие и дневните центрове за деца и пълнолетни лица с увреждания.

Всички участници заедно почистиха зони на язовир „Копринка” от преливниците към гората и откриха сметище в близост до дървената къща, което беше изчистено. Отделно къщичката също беше почистена.

Организаторите благодарят на г-жа Теменужка Люцканова, Директор на Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ за предоставените 40 чувала, които бяха напълнени и поставени в контейнерите, които са налични. Организаторите също благодарят на Община Казанлък за съдействието и изпращане на представител на Общината по време на почистването, за да съдейства.

Последният ден от дейностите на фестивала в с. Копринка беше посветен на 3 работилници, организирани от доброволците на организацията.

Гостуването в с. Копринка, завърши с грамоти за всички участници, а накрая организаторите подариха на читалището специална детска китара, предоставена от „Кремона – България“ ЕООД гр. Казанлък. Фабриката подарява за трета поредна година китара на фестивала, за което благодарим.

Вижте още:

loading…