Звездопад от награди за светлинките, малко преди завършване на учебната година

С нови, престижни награди ни зарадваха учениците от клуб „Светлини сред сенките”, при ОДК „Св. Ив. Рилски”, малко преди приключването на поредната учебна година. От НК „Вълшебният свят на Ангел Каралийчев”, организиран от НДД и МОН, наградените „светлинки” са четири. Йоана Маркова на 11г. е отличена с 1-во място. Второто място грабна Фая Гератлиева – 9 г., а с трети места са София Маркова на 7г. и Геновева Трифонова на 11г. От НК „Възкресение Христово”, организиран под патронажа на Патриарх Неофит, с първо място е десет годишният Борис Йовчев. В същата възрастова група Милла Рачева, също на 10г. е с поощрителна  награда. Във трета възрастова група Кирил Димов спечели Специална патриаршеска награда, за есето си „Възкресението днес”.

От НК „На мира в света”, в първа възрастова група, с трето място и бронзов медал е отличена Геновева Трифонова, във втора възрастова група, Кирил Димов е класиран на 2-ро място. От НК „Моят любим национален герой”, на второ място се класира Фая Гератлиева, Милла Рачева и Борис Йовчев са с поощрителни награди. В трета възрастова група, на трето място е класирана Сабел Гератлиева – 19 г.

От Националния конкурс „Казанлъшка роза”, на тема „Приказка за розата”, наградените светлинки , с първо място са: Георги Иванов 7г., Диан Драгнев -8г, Фая Гератлиева – 9г., Йоан Иванов – 15г., на второ място се класираха Версавия Янкова -7г., Йоана Маркова – 11г., Геновева Трифонова на 11г., Лъчезар Йорданов – 15г. и Сюзън Гератлиева – 19г., с трети места са Калоян Желев -7г. и Мартин Минев – 7г., Милла Рачева спечели Специалната награда на журито, Поля Лалева –7г., Специална награда на ОБ ”Искра”, със Специална награда на фондация „Човешка библиотека” е Вилиана Коцева – 10г., а наградата за най-малък участник грабна пет годишният Атанас Бранчев.

Кирил Димов, който за поредна година беше лауреат на конкурса „Искри” на БНР, участва на живо в предаването, заедно с двайсетте отличени от 36-тото издание деца и сподели причините да напише произведението си, посветено на сбогуването с детството.

От Литературния конкурс организиран от Община Казанлък и посветен на 23-ти пехотен шипченски полк, наградените „светлинки” са четири. Това са: Милла Рачева – 10г., Фая Гератлиева – 9г., Геновева Трифонова – 12г. и Мартин Минев – 7г.

Децата и младежите от клуба ще използват лятната ваканция за да работят усилено по двата романа, които са започнали през учебната година.