2 талантливи пианистки от класа на Елена Юлиянова с награди от национален конкурс в София

Христиана и Грациела – талантливите казанлъшки  пианистки от класа на Елена Юлиянова, ученички в СУ „Екзарх Антим І” и възпитаници на ШИ „Емануил Манолов” при НЧ „Искра – 1860″ отлично се представиха на Деветото издание на национален музикален конкурс „Път към славата”, проведен на 20-21 март в София, организиран от АРТ Център „Кърнолски” под патронажа на г-жа Янка Такева, в партньорството на МОН и национален фонд  „Култура”.

Над 1800 певци, инструменталисти, танцьори и фолклористи, разделени в пет възрастови групи, участваха в тазгодишното издание на конкурса.  Състезанието на пианистите се проведе в концертната зала на Руския културно-информационен център.

Поздравления за впечатляващия резултат на нашите таланти:

Грациела Кънина спечели втората награда във втора възрастова група

Първата награда в третата възрастова група завоюва Христиана Харалампиева, която беше и най-малката участничка в тази група.

Очаровани от изключително яркото и артистично представяне на Христиана на конкурсната сцена, представители на БНТ 2 заснеха интервю с младата пианистка, което ще бъде излъчено в репортажа за конкурса през април.

С диплома за „Висок професионализъм” беше удостоена и тяхната преподавателка – г-жа Елена Юлиянова.

loading…