Бедрос Азинян показва Казанлък в над 300 редки кадъра

История във времето на града, събрана в няколко фото-разказа. Това е книгата „Моят Казанлък“. Тя включва над 300 сканирани от негативи и диапозитиви уникални кадри на Казанлък от края на 40-те до началото на 90-те години на миналия век. Част от кадрите се показват за първи път.
Казанлък – неговите стари махали, променящият му се облик, началото на мащабното строителство на жилищните блокове, появата на кварталите, главните улици, оформянето на централния площад. Индустрията, земеделието, Празника на Розата, хората на Казанлък и знакови личности посетили града са запечатани в уникалната книга.

Кадрите са дело на легендарния Артин Азинян, в които е успял да заснеме, запише и съхрани времето, в което е живял, съзвучието и ритъма на случващото се около него.
„Съкровищницата на татко“. Така определя незабравимите кадри от историята на Казанлък, Розовата долина, Долината на тракийските царе фотограф – художникът Бедрос Азинян, който е съставил книгата. Прегледал е над хиляди уникални фотоса, за да избере тези, включени в албума и изложбата.

Миговете от времето, събрани в книгата ще бъдат официално представени на 18-ти май, от 17:30 часа в Художествена Галерия Казанлък.

Във фотографската изложба съпътстваща книгата, ще бъдат показани част от фотографиите, които са в основата изданието. Фотосите са изкопирани по класическия метод и способ, лично от Артин Азинян в неговата фотолаборатория.

Откриването ще бъде на 18 май /вторник/ от 17:30ч в Художествена галерия – Казанлък

loading…