Благотворителна работна вечеря даде начало на дарителска кампания за закупуване на скенер за нуждите на ДКЦ Казанлък

С работна вечеря, организирана от Ротари клуб Казанлък, започна дарителската кампания за набиране на средства за закупуване на компютърен томограф (скенер) за нуждите на “ДКЦ Поликлиника – Казанлък”. Казанлъшкият бизнес единодушно се обяви в подкрепа на здравеопазването. Кампанията се провежда под егидата на Негово Високо преосвещенство Старозагорски митрополит Киприан, с подкрепата на кмета на Казанлък Галина Стоянова и казанлъшкото духовенство по инициатива на ръководството на Районна поликлиника Казанлък, Ротари клуб – Казанлък и Ротари клуб “Берое” – Стара Загора.

От името на Старозагорска света митрополия, н.пр. Киприан обяви дарение от 10 000 лв. В словото си той каза: „Добротворството е трудно дело, но не е невъзможно. Когато всички усилия са обединени, могат да се случат чудеса“ и още „Нашето призвание е такова – да се грижим за хората”.

Кметът Галина Стоянова припомни някои поуки, които си е извадила от опита си на градоначалник, и изрази увереност, че много от негативните тенденции са преодолени, и тази кауза ще завърши успешно. Тя благодари за поканата да участва в настоящата кампания и подчерта, че закупуването на подобна апаратура ще има много голямо значение не само за медицинския персонал и за пациентите, но и за цялостното развитие на здравеопазването в града.

Д-р Красимир Пейчев очерта дейностите, които извършва Районната поликлиника за по добро обслужване на пациентите и създаване на по комфортна и безопасна среда. Той каза, че в момента Рентгеновото отделение на здравното заведение разполага с много добър специалист-ренгенолог в лицето на д-р Чернев. Д-р Пейчев благодари на Община Казанлък за оказаното съдействие за закупуването на нов рентгенов апарат, като призова всички представители на бизнеса да се включат в каузата с думите: “Това ще бъде от полза не само за всички медицински специалисти в региона, но и за всички жители, които са и ваши служители“.

Президентът на Ротари клуб – Казанлък Атанас Демиров, който беше и своеобразен домакин на благотворителната среща, благодари на колегите си за подкрепата и отговорното отношение към това начинание.

Лилия Михайлова, президент на Ротари клуб “Берое”  – Стара Загора припомни, че подобна кампания е организирана в Стара Загора за нуждите на Комплексния онкологичен център и допълни, че тя е била успешна благодарение на общите усилия на НПО, администрация и бизнес. Михайлова благодари на подкрепящите кампанията Старозагорски организации LIONS club Stara Zagora Augusta, Инър Уийл Клуб Стара Загора – БЕРОЕ, Zonta Club Stara Zagora, Обществен Дарителски Фонд – Стара Загора.

Обявена е дарителска сметка:

Титуляр: Обществен дарителски фонд

Банка: ПИБ АД

IBAN: BG40 FINV 9150 5316 3415 53

BIC: FINVBGSF

Основание: ДКЦ Казанлък


 

loading…