Бригаден генерал Деян Дешков: Българските Сухопътни войски са основата и ядрото на Българската армия

61-ва Стрямска механизирана бригада отбеляза празника на Сухопътните войски

На 18.11.2021 г., във войсковите райони Карлово и Казанлък на 61-ва Стрямска механизирана бригада беше отбелязан празника на Сухопътните войски – 19 ноември.

В приветственото си слово по случай 136 години от битката при Сливница, която се превръща в символ на основния вид въоръжена сила – Сухопътните войски, командирът на бригадата бригаден генерал Деян Дешков каза: „Българските Сухопътни войски са основата и ядрото на Българската армия и винаги са защитавали и ще защитават териториалната цялост на страната и нейната независимост. Ние, като част от Сухопътните войски съществуваме, за да пазим народа, нацията и държавата!”. Той пожела на военнослужещите да бъдат живи и здрави и да носят униформата и пагоните с чест и гордост!

Беше прочетен поздравителен адрес към личния състав от командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Със заповеди на министъра на отбраната, началника на отбраната, командира на Сухопътните войски и командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада бяха наградени военнослужещи и цивилни служители показали високи резултати при изпълнение на служебните си задължения.

Снимки и информация: 61-ва Стрямска механизирана бригада 

loading…