Бронз за младите казанлъшки стрелкини от Държавно първенство

В град Търговище от 14 до 16  март се проведе Държавно първенство по спортна стрелба за момичета и момчета. В състезанието взеха участие над 120 състезатели от цялата страна. Клуб “Севтополис” участва с 10 състезатели на пушка и пистолет. За 5-тима от тях това бе първо участие на състезание от такъв ранг. Състезанието протече на два етапа.

Първия ден стреляха състезателите на пистолет. Отлично се представи Александър Фильов – той зае 4-то място от 34 състезатели, а отборът в състав Александър Фильов, Иван Джигов и Велизар Памуков зае 6-то място в отборната класация.

Втория ден стреляха състезателите на пушка. И при момичета и при момчета клуб “Севтополис” се представи с пълни отбори. Отборът на момичетата в състав Симона Адамова, Женя Костова и Йоанна Иванова спечелиха бронзовите медали в отборната класация, а отборът на момчетата в състав Теодор Стоянов, Ивайло Бояджиев и Кристиян Убчев заеха 5-то място.

От следващата седмица състезателите започват усилена подготовка за състезанията с малокалибрено оръжие, чийто първи старт ще бъде в края на месец март.

loading…