Чудомировите герои оживяват в Интерактивна изложба

Литературно-художествен музей „Чудомир“ спечели проект „Интерактивна изложба „Оживелите нашенци“. Финансирането се осигурява от Национален фонд „Култура“ и е в размер на 15 хиляди лева.
Проектът ще се реализира съвместно с фирма Perfect Ltd – Габрово, посредством уменията на Десислава и Вълко Пингелови.
На входа на музея ще има поставен постер с упътване и линк за достъп до приложението. Всеки посетител, чрез личното си мобилно устройство, ще може да го инсталира и използва. За да не си пречат посетителите, когато са повече от един в залата, прослушването ще става с индивидуални слушалки, свързани към мобилните устройства.
След инсталиране на приложението при насочване камерата на мобилно устройство към картина от изложбата ни, посетителят ще чуе възпроизвеждане на характерни за героите от картините монолози и диалози, скечове, разкази и анекдоти, като по този начин ще получи представяне „на живо“ на героите на Чудомир.
Проектът  „Интерактивна изложба „Оживелите нашенци“ трябва да бъде завършен и представен пред публика до края на следващата година. Планира се изложбата „Оживелите нашенци“  да гостува и в други културни институти, за да може по-широк кръг от хора и по интересен начин да се запознаят с творбите на Чудомир.

loading…