Дебютна награда за дуета Габи Жекова и Любомир Фънев

Първото участие за  Габриела Жекова и Любомир Фънев, като дуетна формация на IX-тия Национален конкурс за вокални формации ,,Хармония’’ 2022 в гр. Стара Загора, организиран от читалище ,,Родина’’  завърши с успех. Професионално жури бе в състав: председател – проф. д-р Мадлен Бъчварова – Директор на хорове програми в Хановер колидж, Ценка Горалова –Гъбенска и Жанина Янкулова- вокални педагози. На сцената на Синдикален дом, Стара Загора се представиха много талантливи и успешни вокални състави от цялата страна. София, Бургас, Силистра, Пловдив, Несебър, Казанлък  и много други.

Талантливите певци Габи Жекова и Любомир Фънев от Школа ,,Орфей’’ към НЧ ,,Възродена Искра 2000’’с вокален педагог Мариана Мъгева успяха да покажат своите качества като певци и бяха оценени от журито с 3-то място и Плакет на конкурса ,,Хармония’’. Те изпълниха  песните ,,Чуй ме’’ от репертоара на Орлин Горанов и Мариана Попова и акапелно изпълнение на красивата народна песен ,,Вечеряй Радо’’. За Школата това е поредно престижно отличие от конкурси за 2022г. А през изминалата седмица се проведоха поредни два много успешни концерта в Алиолувата къща 21.06.22г. с театър Л. Кабакчиев и Школата на Мая Стоянова и в музей ,,Чудомир’’ на 24.06.22г.

На талантите Габриела Жекова и Николай Иванов и вокалния им педагог – Мариана Мъгева предстои много отговорно участие на конкурс във Франция, Париж в средата на месец юли. Те с много вълнение и отговорност се подготвят за музикалното събитие и го очакват с нетърпение.

Да им пожелаем на добър час!


loading…