Дисциплинарната комисия на БФС наказа ФК “Розова долина” с 500 лв.

Третодивизионният ФК “Розова долина” е с наказание на обща стойност 500 лева след срещата с ПФК “Лудогорец” за Купата на България. Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз налага имуществена санкция в размер на 250 лева за хвърлени предмети и още 250 лева за хвърлени предмети с последствие. Освен това има предупреждение към старши-треньорът на “Розите” Атанас Апостолов. Комисията също направи и предупреждение към Венцислав Иванов, като при следващо такова ще му бъдат отнети състезателните права.

Комисията наказва още ПФК “Левски” с лишаване от домакинство за един мач и глоба от 6000 лева. Санкцията за “сините” е свързана с поведението на феновете им по време на поражението с 1:2 от Славия в 18-ия кръг на efbet Лига. Общата сума е събрана за навлизане на публика на пистата, за масово сбиване на трибуните, предизвикано от привърженици на ПФК “Левски” и за неспазване на изискванията за надеждна охрана.

Комисията наказва още Левски с лишаване от домакинство за един мач и глоба от 6000 лева. Санкцията за “сините” е свързана с поведението на феновете им по време на поражението с 1:2 от Славия в 18-ия кръг на efbet Лига. Общата сума е събрана за навлизане на публика на пистата, за масово сбиване на трибуните, предизвикано от привърженици на ПФК Левски и за неспазване на изискванията за надеждна охрана.


loading…