Двама казанлъшки творци откриха изложбата „Юбилейно“

Двамата творци Димитър Койчев и Антон Радулов откриха изложбата  „Юбилейно“ в Казанлък. В нея авторите, представят пред жители и гости на града на розите свои творби от последните няколко години.

Освен майстори съответно на живописта и на скулптурата, са и близки приятели, които имат общ светоглед и разбирания за реалността и живота.

Двамата творци са победители в предишни издания на традиционния конкурс „Есенен салон“, организиран от Община Казанлък. Изложбата представи художникът проф. Вихрони Попнеделев. Той определи Антон Радулов като много разнообразен творец – както тематично, така и цветово, който използва много богата палитра и изпитва удоволствие да сменя гами, хармонии и теми. 

Попнеделев подчерта, че за творчеството на Димитър Койчев е характерно това, че той също не се впуска в една и съща тема. Според него едно от най-големите предимства на изложените в експозицията пластики е, че са изработени от различни материали, но авторът е създал една много добра хармония между тях. 

Димитър Койчев сподели, че залага на естествени материали, които са по-достъпни. Той даде пример със своята творба „Възход“, създадена от корен на дърво, който е открил преди време в местността „Светицата“. По думите му, природата веднъж е създала творбата, а той я е дооформил. 

Двамата автори получиха поздравления и цветя от името на кмета на Казанлък Галина Стоянова, а Димитър Койчев беше награден с плакета на Община Казанлък по случай годишнината му.

Всеки желаещ може да се потопи в тяхното творчество като разгледа изложбата „Юбилейно“ в зала „Иван Милев“ на ул. “Искра“ 4.

loading…