Фондация “Академия Роза” организира втората Лятна Музикална Академия в град Шипка

За втора поредна година фондация „Академия Роза“ организира ежегодната си „Лятна музикална академия“ за камерна класическа музика в град Шипка. И тази година творчески директор на лятната академия е  маестро Максим Ешкенази.

От 7-ми до 16 – ти август 2022 г., млади момчета и момичета от България, Германия, Македония, Русия и Украйна, възпитаници на музикални училища, под диригентството на Максим Ешкенази, ще репетират една седмица избрани творби от различни епохи, напътствани от именити музиканти и педагози от Щатскапел-Берлин, Софийска и Варненска филхармония.

Избраните лауреати за 2022 година свирят на: кларинет, обой, фагот, флейта, валдхорна, цигулка, виола, виолончело и контрабас.  Съвместната им работа ще завърши с два концерта пред публика на открито.

Концертите са напълно безплатни за посетители и ще се състоят на 15 август в град Шипка, Централен площад от 20:00 ч. и на 16 август в град Казанлък, парк „Розариум” от 20:00 ч.

В Програмата на концертите:

Волфганг Амадеус Моцарт – Симфония № 40;

Едвард Григ – Сюита за струнни инструменти “Холберг” – 3 части;

Рихард Щраус – Серенада за духови инструменти, op. 7

Организатор на Лятната музикална академия е Фондация „Академия Роза”, създадена от Пламен Николов – генерален директор на дестилерии за етерични масла „Есетере България” и „Тера Роза”. Средствата във фондацията са осигурени от „Есетере”, dōTERRA Healing Hands Foundation, САЩ и от частни дарения.  Мисията на „Академия Роза” е да даде шанс за изява пред публика на млади музиканти от страната и чужбина, да направи класическата музика достъпна за хората в по-малките градове и да поощри развитието на културния туризъм в Шипка и Казанлък.


loading…