Фотоизложба на Галина Ушева “Да откриеш свободата”

Снощи в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства бе открита фотоизложбата на Галина Ушева под наслов: “Да откриеш свободата”.

Първата изложба на Галина Ушева е през 1978 г. През последните 40 години Галя е автор на над 20 самостоятелни изложби в повечето големи български градове, както и в Германия, Франция, Гърция, Турция, Латвия и Португалия. Нейни творби участват в много национални и международни изложби от Солун до Мексико, и получават редица значими награди.

През 2000 г. Галина Ушева създава фондация „Мариграфия“, чиято цел е да промотира български фотографи. Фондацията организира два пленера по Южното Черноморие, в които участват над 20 фотографи от страната. Двата пленера са представени с каталози.

Последната самостоятелна изложба на Галина Ушева е в Бургас през 2022 г. и в Пловдив.

Освен собствената работа като фотограф – художник Галина Ушева е била член на журито на големи международни изложби и фестивали като Фотоваканция и фестивала „Черно и бяло“ в Порто, Португалия, бианале ФОДАР, снимка на годината на СANON, годишните изложби на НСФА „Янка Кюркчиева“ и награда на КОДАК-2001.

Галина Ушева е почетен член на фотографска академия „Янка Кюркчиева”.

Изложбата може да бъде разгледана в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства до 20. ноември 2023 г.