Гърция въвежда най-строги мерки заради Covid-19

Нови строги Covid мерки се въвеждат в Гърция до 16 март. Броят на новозаразените вчера бе 2702 души, като голяма част от тях са носители на новата мутация на коронавируса, отбелязва БНР в южната ни съседка.
Не се променя условието за влизане в страната – отрицателен тест за коронавирус и една седмица карантина.
На разстояние до 2 километра от дома се позволява пазаруване на хранителни стоки. Всяко излизане от вкъщи трябва да е подкрепено от документи за крайна необходимост.
Спортуване е възможно по час на ден и то пеша, като не е позволено до парка да се стигне с кола. Придвижването по работа е позволено само с официален документ от работодателя.
Вечерен час от 19:00 часа до 5:00 часа ще е в сила за областите с код “тъмно червено”, където заразените са висок процент. Сред рисковите райони са Атика, Солун, голяма част от централна Гърция и островите в Егейско море.
Мобилизирани са частните клиники в област Атика, където има недостиг на легла в Covid отделенията на държавните болници. Министърът на здравеопазването Кикилиас направи обръщение за спазване на мерките и подчерта ,че ситуацията е критична.
Източник: Pariteni.bg

loading…