ХVIІ Национален поетичен конкурс „Магията любов” – награждаване на победителите

Казанлък бе домакин на официалната церемония по награждаване на отличените автори в 17-то издание на Националния поетиченконкурс „Магията любов“, организиран от Община Казанлък и вестник „Искра“. Церемонията започна със стихотворение на Георги Ташев – една от творбите, представени в конкурса, като по този начин организаторите и публиката на събитието почетоха паметта му и отдадоха заслуженото на написаното от него.

Зароден преди повече от десетилетие вече 17 години този конкурс е част от Културния календар на Казанлък и вълнува казанлъчани и гостите на града, засягайки най-тънките и нежни струни на човешката душа, когато става въпрос за чувства.

За  идеята на този конкурс и кои са ентусиастите вложили дух и усилия в неговото сбъдване разказа един от тези ентусиасти – Румен Денев.

Тази година в раздел „Поезия“ на конкурса бяха представени 131 поетични творби на автори от цялата страна. Те бяха оценявани от жури с председател Аксиния Михайлова и членове Гергана Атанасова и Кръстьо Раленков.

Трета награда е присъдена на Стефан Минчев за стихотворението „Пълен с живот“.

Втора награда получи Яна Монева за стихотворението „Когато той напусна неочаквано“.

Първа награда за стихотворение от ХVІІ конкурс „Магията любов“ получи Димитър Събов.

Наградените получиха грамоти, статуетка и парични награди.

За първи път в 17-годишната история на „Магията любов“ в конкурса беше въведен нов ръздел „Поети с китара“. В това първо издание на този раздел участваха седем поети с по две песни. Както при поетичния раздел бяха присъдени по една първа, втора и трета награди, но в този раздел бяха присъдени и две специални награди. Журито, което оценява участницитев този раздел на конкурса беше в състав Симеон Стоилков, Елена Гамова, Румен Денев и Манчо Караилиев.

Трета нагрда полечи Иво Руев, втора  награда –  Димитър Вакарелов и трета – Диан Максимов.

В раздел „Поети с китара“ бяха присъдени още: специална награда на ЛХМ „Чудомир“ за текст на песен на Татяна Йотова и голямата награда на фабрика „Кремона“ – китара на Михаил Гроздев.

Церемонията по награждаване завърши с галаконцертът на лауреатите.

Вижте още:

loading…