И в Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм Първият звънец удари

С много настроение, силни емоции и прекрасни усмивки в Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм бе открита Новата учебна година. Училищният двор оживя отново с радостната глъч на ученици, учители, родители и гости на тържеството.
3 нови паралелки прекрачват прага на училището за първа година. Специалностите за новоприетите ученици са следните:
8 “а” клас: „Електронна търговия” с класен ръководител Мая Глушкова;
8 “б” клас: „Организация на хотелиерството” с класен ръководител Нели Добрева-Налбантова;
8 “в” клас: „Кетъринг” с класен ръководител Мюзеян Гарванова.
Директорът на ПГЛПТ – Антони Илиев приветства учениците с добре дошли и пожела успехи и здраве на всички. Той добави, че се запазва традицията всяка учебна година гимназията да стартира с нещо ново – бе представен новият кът в училищния двор по спечелен проект, на който учениците ще могат да се наслаждават в междучасията.
Гости на тържеството бяха зам.-кметът на Казанлък Ахмед Мехмед, управителят на хотел „Палас“ Даниела Йорданова, както и дългогодишният преподавател в гимназията г-жа Пенка Василева. Бяха получени Поздравителни адреси от кмета на Община Казанлък г-жа Галина Стоянова, Началникът на РУО – Ст.Загора Милена Йолдова-Стоянова, Омбудсманът Гинка Щерева.
С много настроение и бурни аплодисменти бяха посрещнати и изявите на училищните таланти – Любомир Фънев – вокал, Жельо Мирев – акордеон, Лидия и Даная – танци. Цвети Пагелска от 10 а рецитира прекрасно „Сбогом лято“ на Петя Дубарова, с което символично учениците се простиха с ваканцията. Илиана Станчева прочете обръщение от името на абитуриентите на ПГЛПТ. Водещи на събитието бяха Мирослава Костадинова и Андрей Моллов и двамата от 8 клас.
Празненството завърши по традиция с удрянето на първият звънец, обявяващ новата учебна година за открита.
Източник: Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм

 


loading…