Изложба и Ден на отворени врати в 61-ва Стрямска механизирана бригада

По случай празника 61-ва Стрямска механизирана бригада организира и Ден на отворените врати, който ще се състои в двете поделения на 17 ноември от 13:00 до 16:30 часа.

По повод празника на Сухопътните войски – 19 ноември, в стаите на бойната слава в район Казанлък и район Карлово на 61-ва Стрямска механизирана бригада ще гостува изложбата „21-ви пехотен Средногорски полк – мярка за величие“, предоставена от Регионалния исторически музей „Стою Шишков“ в Смолян.

Изложбата ще бъде отворена за посетители в стаята на бойната слава в поделението в Казанлък на 9, 10 и 11 ноември в часовете от 9:00 до 16:00 часа. Входът е свободен.  Чрез снимков материал и документи експозицията проследява накратко историята на полка – освободител на Родопите, който с годините се е превърнал в символ на българския дух. Посетителите ще имат възможност да видят личната сабя и пушка на полковник Владимир Серафимов – командир на полка по време на Балканските войни.

Ще бъдат демонстрирани способности в два идентични модула – първи модул от 13.00 часа до 14.30 часа и втори модул от 15.00 часа до 16.30 часа. Модулите ще включват:

– Посещение на стая на бойната слава.
– Статичен показ на въоръжение, бойна техника и войсково оборудване.
– Действия по спасяване и евакуация на пострадал военнослужещ в труднодостъпна местност.
– Демонстрация на операция по претърсване и прочистване на сграда.
– Способи за разузнаване и маскировка.

 

Източник: 61-ва Стрямска механизирана бригада

loading…