Казанлък ще има свой представител в 46-ия Парламент в лицето на ИЛИАНА ЖЕКОВА

Представител в 46-тото Народно събрание ще има Казанлък, след като кандидатът от  ГЕРБ в града на розите Илиана Жекова е избрана за народен представител. Жекова отново събра и най-голям брой преференциален вот – 1237 бр., след водача на листата Красимир Вълчев. Това е видно от Решение № 471-НС/14.07.2021 г. на Централната избирателна комисия, публикувано в интернет страницата на ЦИК.

На изборите през април казанлъчанката Илиана Жекова отново получи доверието на най-много жители от областта след преференциалния вот за министъра на образованието.След Решението на ЦИК, тази сутрин Жекова написа във фейсбук профила си: „Благодаря, приятели, че отново избрахте да ми се доверите да Ви представлявам в 46-то Народно събрание! През този месец на предизборна кампания избрах да отправям позитивни послания, да се срещам лице в лице с хората, да припомням постигнатото към момента, да представям какво предстои, ако партия ГЕРБ управлява, защото не се притеснявам, не се страхувам и срамувам от това, което е постигнато през годините, когато ГЕРБ беше на власт! Ще работя, за да продължи нашата красива и уханна Долина на розите да бъде привлекателно място за живот! Бъдете здрави, Вие и Вашите семейства!”

Илиана Жекова по професия е социален работник и психолог. Тя е магистър по „Социални дейности” и „Психология” от Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий”. Работила е 15 години като социален работник в Дирекция „Социално подпомагане” – Казанлък до 2010 г., а от 2011 г. е директор на Дирекция „Бюро по труда” – Казанлък, към Агенция по заетостта.

В периода 2019 – 2021 г. е ръководител е на групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ в Общински съвет  – Казанлък и председател на Постоянната комисия по здравеопазване, социална дейност и трудова заетост и член на Постоянната комисия по противодействие на корупцията, сигурност и обществен ред и за упражняване на контрол върху актовете, издадени от органите на местната изпълнителна власт.
Народен представител в 45-ото НС.

Вижте още:

loading…