Копринено дърво засадиха пред казанлъшкото ОУ “Георги Кирков”

По повод предстоящата Седмица на българската гора ОУ “Георги Кирков” се сдоби с нов приятел – копринено дърво. Албицията бе засадена от учениците на мястото на старата акация, с която училището се раздели след усилия да бъде спасена.

Младото дърво бе дарено от г-н Любен Сестримски – заместник-директор на Държавно горско стопанство, гр. Казанлък и наш приятел. В ритуалното засаждане на новото дърво взеха участие представители от всички класове.

На тържеството бяха обявени представителите на УЧИЛИЩЕН ПАТРУЛ, избрани от самите класове.

Директорът на училището г-жа Сребра Касева, запозна децата с новия им приятел, като им пожела да го пазят и да се грижат с обич за него.

За опазването на дървото ще се грижат и представителите на Училищния патрул: Георги Щерев от 5.а клас, Илджан Миленов от 5.б клас, Никол Начева от 6.а клас, Мария Стойнова от 6.б клас, Мартин Караджов от 7.а клас, Стоян Манев от 7.б клас, Йоана Петкова от 7.в клас.
Новата структура ще има отговорностите да е в помощ на своите учители както в дисциплината, така и в опазването на материалната база и различни други ангажименти в учебните дни.

loading…