Летните занимания по интереси за учениците от ОУ “Георги Кирков” продължават

На 14 -юни /понеделник/ за учениците на ОУ “Георги Кирков“ от Занимания по интереси денят започна с добро настроение и много усмивки в детската алея за забавления в парк “Розариум”.

След като децата се насладиха на свежото утро и сутрешното раздвижване те посетиха Библиотека “Искра” – отдел “Изкуства”. Там под ръководството на обаятелната госпожа Екатерина Трендафилова, учениците имаха удоволствието да се запознаят и работят с всички технологии, с които разполага общинската библиотека: 3D технологии, 3D принтер, робот Finch, програмируеми пчелички “Bee – Boot”.

На връщане към училище децата се запознаха с някои от знаковите места на Казанлък – скулптура “Японката” на улица “Искра” и статуя “Тракийката” на площад “Севтополис”.

На 15-юни /вторник/ в часовете за занимания по интереси учениците от ОУ “Георги Кирков” посетиха Девически манастир “Въведение Богородично”в града. Изслушаха кратка беседа за създаването и историческото значение на манастира. Отдадоха почит пред паметта на загиналите по време на Руско – турската война.

След това учениците посетиха Автогара Казанлък и ЖП гара Казанлък. Научиха за професиите на хората, които работят там.

На връщане към училище децата спряха пред сградите на Община Казанлък и Военен клуб Казанлък. Научиха къде работят Кмета на града госпожа Галина Стоянова и Общинските служители.

На 17-юни /четвъртък/ учениците от 4., 5. и 6. клас, включени в групата за занимания по интереси се пренесоха в необятната история на земите ни и преоткриха богатството на Казанлък чрез посещения в Исторически музей “Искра”, Етнографски комплекс “Кулата” и Тракийската гробница.

Същият ден най – малките учениците от 1., 2. и 3. клас на ОУ “Г.Кирков”, включени в часовете за Занимания по интереси се отдадоха на спорт и туризъм.

Първо посетиха стадион “Севтополис”, Спортен комплекс “Багира”, както и новия мини футболен комплекс в града. Наблюдаваха тренировки на спортисти, научиха откъде започва пътят на спортните постижения и успехи.

Заредени с емоции от видяното, децата се отправиха към местността “Гледката” в парк “Тюлбето”.

Снимки: ОУ “Георги Кирков”

Вижте още:

loading…