Манастирският комплекс на Храм-паметника в Шипка бе осветен от митрополит Киприан

В първият ден от Светлата седмица, комплексът в храм-паметника „Рождество Христово“ в Шипка бе осветен от Старозагорския митрополит Киприан, който преди това отслужи света божествена златоустова литургия в храма, където продължава да тече ремонт на камбанарията.

На освещаването присъстваха:  лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ, депутатите Маноил Манев и Илияна Жекова, Живко Тодоров, кмет на Стара Загора, Галина Стоянова, кмет на Казанлък, д-р Душо Гавазов, кмет на Мъглиж, Василка Панайотова, кмет на гр. Шипка, както и представители на младежката организация на ГЕРБ от столицата, от Стара Загора и от Казанлък.

Манастирският комплекс е ремонтиран с 3 млн. лв. Средствата са отпуснати от правителството в началото на 2021 година. Сградата на бившата семинария вече е изцяло ремонтирана и обзаведена. Оборудван е и медицински кабинет. Митрополит Киприан показа резултата на Бойко Борисов, който коментира, че когато за пръв път е посетил мястото сградата е била без покрив, а гредите са били паднали в стаите.

Бойко Борисов коментира и войната в Украйна. На въпрос дали България трябва да изнася оръжия за Украйна, той отговори, че това вече се случва, макар и „задкулисно“. По думите му, страната ни изнася в пъти повече боеприпаси от февруари насам, оръжейните ни заводи работят с пълен капацитет и там се произвежда “точно продукцията, която се използва в Украйна”.

Според Борисов в момента Русия има един диктатор и агресор в лицето на Путин; ние не можем да забравим историята си, но в сегашната ситуация незабавно трябва да свършим това, което целият демократичен свят направи.

Източник: БТА

loading…