ОБНОВЕНА: Международният ден на младостта се отбеляза с “TEEN FEST” (видео)

Международният ден на младостта- 12 август се отбеляза с мащабно събитие, посветено на всички младежи от Община Казанлък. „TEEN FEST” се проведе в парк „Розариум” и е първата младежка инициатива, организирана от новия председател на Младежки Общински Съвет– Казанлък, Рени Петрова. Празничният фест е отличен пример за добрата спойка между  МОС, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Община Казанлък, които с общи усилия направиха събитието възможно.

Бяхме свидетели на прекрасния празник, който едни млади хора подариха на своите връстници от града. Целта на събитието е, не просто да се отбележи празничната дата, а младите да се представят в една нова светлина. Светлина, в която мечтите и идеите си подават ръка и стават факт.

Мария Ненова, секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви, сподели, че гласът на младите е много важен и трябва да бъде чут.

Точно в тази посока се срещат и желаят да работят заедно двете младежки общински организации. Заедно подготвят съвместни кампании и дейности, които са свързани едновременно с подобряване на обществено-културния живот на младите в Казанлък и с даване на насока за по-добро и смислено бъдеще.

Рени Петрова разказа за сплотения и задружен колектив на МОС, съставен изцяло от млади и дейни хора, чиято цел е да се развиват и да докажат, че младите имат на какво да научат възрастните.

В програмата на феста бяха включени редица разнообразни и артистични дейности, чрез които младите се забавляваха и в същото време показаха талант и креативност. Представителите на двете младежки организации смятат, че само по този начин могат да вдъхновят и други млади хора да поемат по този път. Те силно вярват, че добрия пример ще даде стимул и на други млади хора да се развиват и усъвършенстват.

Ние свързваме младостта с най-веселите и забавни години, но нека не забравяме, че това е  първият период в живота ни, в който се учим на отговорност и грижа за другите.

 

loading…