Министерството на образованието отличи двама казанлъшки педагози

В навечерието на 24 май двама педагози, Станко Танев и Валентина Димова, от ОДК „Св. Ив. Рилски” бяха удостоени с най-високото отличие за дългогодишна цялостна трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование. Отличието е присъдено от Министерството на образованието и науката, по повод светлият празник на българската просвета.

Като преподавател по балет в „Дива Денс”, Станко Танев е доказвал многократно своят висок професионализъм. Неговите възпитаници ежегодно са носители на престижни международни и национални призове, като представят града и страната ни, винаги достойно, и винаги са в редиците на победителите. Освен изключителен преподавател и хореограф, Станко Танев възпитана у своите ученици любов към танца, трудолюбието и устрема към по-високи цели.

Преподавателката по творческо писане, Валентина Димова с лекота води възпитаниците си по безкрайните пътеки на въображението. Децата ежегодоно донасят в града на розите, многобройни международни и национални награди, но целите им са много по-големи от писане на отделни произведения. Най-интересното от работата на клуб „Светлини сред сенките” са колективните романи, в които участват всички деца и по които се снимат филми или клипове.

Двамата педагози от ОДК – Казанлък получиха своите призове с признателност и благодарност. Те продължават усърдно и сърцато да работят в името на таланта и развитието на своите възпитаници.

Вижте още:

loading…