Младежи организират благотворителен концерт в помощ на свои връстници

НЧ „ИСКРА” отваря вратите си за една изключително благородна кауза, свързана с подпомагане на млади и амбициозни ученици да продължат своето образование във висши училища.

На 13 септември в залата на читалището ще се проведе благотворителен концерт, който красивата Белослава Желева, Царица Роза 2022г. организира с помощта на Община Казанлък и на млади артисти от града.

Висшето образование е важна част от развитието и израстването на всеки млад човек. За съжаление в днешно време то се превръща в лукс, който все по-малко младежи могат да си позволят. Това е проблем, който силно вълнува Белослава, тъй като самата тя е пред прага на първата си студентска година. С трепет и вълнение, тя споделя, че е приета специалност „Анимационно кино” и няма търпение да започне следването си.  Със същото вълнение сподели, че осъзнава колко много от нейните връстници  нямат същия шанс заради финансови затруднения.

Един от цитатите, които я вдъхновяват е:

„Ако дадеш хляб на някого, ти ще го нахраниш за един ден. Но ако платиш за образованието му, ти ще си го нахранил за цял живот!”

Това е причината, поради която младата дама се захваща с подготовката и организацията на благотворителен концерт, посветен именно на тази кауза. Средствата, събрани от него ще бъдат дарени на фондация „Учи за успех”. Това е организация, която отпуска стипендии на отлични ученици, които нямат финансова възможност да запишат висше образование.

Участници в концерта са млади хора, също бъдещи студенти, които с готовност и отдаденост се включват в инициативата. Това са  СКХГ „Розова долина”, група „Октава”, БТЦ „Грация”, Елвира Илчева и „Desire Band”

Освен с участие, те се включват дейно в подготовката и организацията на концерта. Един от верните съмишленици на Белослава е Виктор Владков, който познаваме добре като един от най-добрите ни класически пианисти. Този път ще го видим не в соло изпълнение, както сме свикнали досега, а в състава на група „Октава”. Тя е съставена от любители музиканти и ще представи най-доброто от съвременната, българската музика.

Най-ценното предимство на този концерт е факта, че е организиран изцяло от младите за младите. Цената на билета е символична. Тя по-скоро е израз на солидарност към каузата, за която младежите се борят.

Този концерт е доказателство, че в Казанлък расте едно будно поколение, което осъзнава колко важно е, всеки да има равен шанс и достъп до образование. С надеждата повече ученици  да сбъднат мечтите си и да се реализират професионално в сферата, която желаят, Белослава и нейните приятели ви канят на концерт, в който ще се насладите на хубава музика, балет, художествена гимнастика и добро настроение.

loading…