Младежи от 7 държави се учат на екологично мислене в Казанлъшко

В казанлъшкото село Средногорово в еко център „Зелена Европа” на сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” младежи от Гърция, Румъния, Чехия, Испания, Португалия, Полша и България се учат на екологично мислене от 21 до 30.08. 2023 г.

Проектът „Еко енергия” по програма „Еразъм+” е последният за периода 2022-2023 г., който организацията осъществява от първата година на акредитацията си, така наречен „Знак за качество” по програмата, получен от Брюксел.

Днес младежите имаха възможност със съдействието на Исторически музей „Искра” да посетят туристическите забележителности на града, както и да научат повече за рециклирането в нашия регион като посетят фирма „Панайотови Консулт” ООД, която е една от малкото в региона по отношение на рециклиране и оползотворяване на пластмасови капачки.

Посрещащата организация на чуждестранните младежи и доброволци работи вече 4 години по кампанията „Капачки за Казанлък”. В нея се предават всички пластмасови капачки, събрани от сърцата и шишеядите за пластмасови бутилки, разположени в населените места на Община Казанлък, на „Рекотуб” ЕООД за оползотворяването.

От СНЦ “Младежки център за развитие-Взаимопомощ” изказват благодарност на всички граждани, които искат да рециклират, като средно на месец се събират около 150 кг капачки и бутилки от пластмаса.


loading…