Младите писателите от „Светлини сред сенките” спечелиха награди от национален конкурс

Учениците от клуб „Светлини сред сенките”, при ОДК „Св. Ив. Рилски”, получиха престижни награди от националния конкурс „Възкресение Христово”, организиран от Българската Патриаршия. Вече е традиция светлинките да излъчват лауреати от този конкурс, който е изключително силен, а тази година казанлъчани мериха сили с над 1000 участници.

Във втора възрастова група, при учениците от първи до четвърти клас, на второ място се класира сладкодумният разказвач –  Румян Димитров на 10 г. Румян посещава клуба вече четвърта година, а през последния учебен срок получава награда за трети път. Той е пример за това, че постоянството и старанието винаги дават резултати и може да се похвали, че вече има първата си силна година в клуба.

Също във втора възрастова група, с поощрителна награда е отличена талантливата и трудолюбива Версавия Янкова. Освен добра разказвачка и поетеса, тя е и отлична художничка, като илюстрира всяко свое произведение с прекрасни рисунки. Версавия също има много силна, поредна година.

При по-големите, в трета възрастова група, на трето място се класира Кирил Димов, който този път опита участие с поезия. Миналата година Кирил грабна първото място, в същия конкурс, но в раздел проза.

Светлинките изказват благодарност на организаторите и журито на престижния конкурс, за обективността и  високата оценка на труда на всички деца през годините.

loading…