Музикално-поетична вечер “Музика и Поезия срещат Любовта”

 

Музикално – поетична вечер „Музика и Поезия за Любовта“ беше организирана от Школа по поп пеене „Орфей“ с музикален педагог Мариана Мъгева при  НЧ „Възродена Искра – 2000“, с любезното домакинство на Общински театър „Любомир Кабакчиев“.

На сцената на Алиолувата къща прозвучаха златни музикални хитове с любовна тематика  в изпълнение на Рени Петрова, Габриела Жекова, Стефани Калчева, Елена Николаева, Любомир  Фънев и Николай Иванов. Това са шестимата лауреати на школа „Орфей“ , носители на множество награди в национални и международни конкурси. Като допълнение към музикалните класики чухме едни от най-красивите  любовни стихове. Те бяха представени от актрисите Десислава Вулева и Беатрис Благоева от Общински театър „Любомир Кабакчиев“, и Атанас Хътов и Лъчезар Йорданов от Театрална студия на Мая Стоянова при НЧ „Искра – 1860“.

Своя интерпретация на любовта представиха и музикантите Цветелин Иванов и Методий Николов, които акомпанираха с прекрасна етно музика стихотворенията.

На финала, всички участници се качиха на сцената и заедно изпяха песента на Влади Ампов, Орлин Павлов и Любо Киров “Заедно” като в това последно изпълнение се включи и самата публика. Бурни аплодисменти и много овации получиха изгряващите музикални звезди.


 

 

loading…