МВР: Задържаха дрогирани шофьори и неправоспособен водач по казанлъшките улици

На 19.10.2021 г. в РУ-Казанлък е започнато бързо производство по чл.343б ал.3 от НК срещу 19-годишен казанлъчанин, затова че около 11.05 ч., в гр. Казанлък, на ул.”Капитан П. Войвода”, е управлявал л.а. “Фолксваген” след употреба на наркотични вещества, установено с техническо средство. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Вчера в  РУ-Казанлък е започнато още едно бързо производство  по чл.343 б, ал.3 от НК, срещу 25-годишен казанлъчанин, затова че на същата дата около 21:55 ч. в гр. Казанлък, по ул.”Отец Паисий” е управлявал л.а.”Ситроен”, след употреба на наркотични вещества установено с техническо средство. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Вчера към 15:55 ч. на улица в гр. Казанлък полицейски екип подал светлинен и звуков сигнал за спиране на водач на л.а.”Рено”. Мъжът не се подчинил и продължил да шофира, неколкократно нарушавайки правилата за движение по ЗдВП и създавайки опасност за останалите участници в движението. Минути по-късно автомобилът бил открит, изоставен в  междублоковото пространство в града. След  извършена справка униформените констатирали, че превозното средство е с прекратена регистрация по чл.143, ал.10 от ЗдВП. В хода на незабавните полицейски действия е установена самоличността на водача – 27-годишен жител на с. Ръжена, неправоспособен. Той е задържан за срок до 24 часа, тестовете за употреба на алкохол и наркотици са  дали отрицателни резултати. Срещу него е образувано бързо производство по чл.325, ал.3 вр. чл.325, ал.2 вр. ал.1 от НК и чл.345, ал.2 вр. ал.1 от НК.

Източник: Бюлетин на ОДМВР

loading…