На платформата „Събота в Галерията“ ще говорят “За изкуството на графиката”

“За изкуството на графиката” е темата на предстоящата лекция на казанлъшката Художествена галерия в рамките на лекционния цикъл „История на изкуството за всички“ на платформата „Събота в Галерията“. Лекцията ще се състои във филиала на Галерията – къща-музей „Дечко Узунов“ на 2 юли от 20:30 часа.

По темата за графичното изкуство ще говорят организаторите и идеолози на традиционната за града изложба на малки графики „Мини принт Казанлък“ Петър Бояджиев и Даниела Зекина. Двамата художници ще запознаят публиката с богатството от технологични способи, които визуалните артисти употребяват, за да сътворят своите графични произведения. Ще бъде обърнато внимание на така наречените класически графични техники, чието историческо развитие е обособило графиката като „поезия на визуалните изкуства“.

Говорейки за графика, специалистите често използват термини, свързани с технологичния процес, които публиката не разбира. Предстоящата лекция е опит да се направи по-разбираема срещата между публиката и графичното изкуство.

Източник: Художествена галерия – Казанлък

loading…