Нов филм се снима в центъра на Казанлък

Центърът на Казанлък се превърна в снимачна площадка на най-новия филм на режисьора Петър Марчев „Апокалипсис до поискване”. Филмът е художествена адаптация върху реални събития, които предизвикват силно обществено недоволство и разкриват ужасните манипулации на властта.

Очакваме „Апокалипсис до поискване” с голямо нетърпение. За да задоволим любопитството ви сме подготвили горещо интервю от снимачната площадка на филма.

Главният герой е млад журналист, който работи в редакцията на местен вестник и разследва далавера с унищожаването на стари боеприпаси, които обгазяват старозагорския регион, включително и Казанлък. Младият журналист работи по различни версии и се изправя пред множество перипетии докато достигне до истинското лице на проблема.

Един от операторите на филма е Румен Сомов, който за пръв път се изявява в тази насока. До този момент, ние го познаваме като режисьор на театрални и филмови продукции, но в „Апокалипсис до поискване” го виждаме в ново амплоа.

Визуалното решение на филма е много динамично. Повечето от кадрите се снимат на ръка и проследяват вътрешната динамика на главния герой. Както сподели Румен Сомов, това е изключително предизвикателство за един оператор, но си струва усилията, защото кадрите пренасят зрителя в реалната обстановка.

С новия си проект, режисьорът Петър Марчев отправя силен призив към младото поколение. „Нека бъдем обществено активни. Ние не сме население, а граждани с право на глас и позиция.”


Свързана публикация:

Режисьорът Петър Марчев за новия си филм “Апокалипсис до поискване”


 

loading…