Новата учебна година започна тържествено и в ОУ” Св. св. Кирил и Методий” в гр. Шипка

Отново се отвориха широко вратите на ОУ” Св. св. Кирил и Методий” гр. Шипка, дворът се изпълни с ученици, родители и учители! С водосвет за здраве и успехи, отслужен от отец Иван Низамов, започна новата учебна година.
Директорът на училището Невена Колева приветства присъстващите ученици, учители и родители, по случай Новата учебна година. Поздравителен адрес бе прочетен и от името на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова.
Гост на първия учебен ден бе и кметът на гр. Шипка Василка Панайотова, която отправи своето празнично приветствие с думите: “Скъпи ученици, учители и родители, приемете най-сърдечни поздравления по случай 15 септември – първия учебен ден и новата учебна 2023/2024 година! Тя ще ви дари с нови знания, емоционални моменти, както и с предизвикателства, диктувани от динамичния свят, в който живеем. Една традиция обаче ще остане непроменена от годините – посрещането с трепет на първия учебен ден.
Мили първокласници, този ден е най- вълнуващ за вас! Вие за първи път ще пристъпите прага на нашето прекрасно училище в гр. Шипка, ще се докоснете до безкрайния свят на знанието, което ще ви води през целия ви житейски път. Не се страхувайте от неизвестното, бъдете любознателни и мотивирани и най-вече търсете доброто в света около вас! Бъдете търсещи, откриващи и неспиращи в стремежа си да се образовате и развивате! Пожелавам на всички най-вече да бъдете здрави, да бъдете успешни, да живеете в мир и спокойствие! Скъпи ученици, родители и учители нека тази учебна година бъде под мотото : “Да бъдем толерантни!” Нека приемем, че има деца около нас, които са по-специални, по-бавно усвояват материала, по-различно говорят, деца с по-различно поведение! Нека ги приемаме, да им помагаме, да си говорим с тях, да учим и играем заедно, да им се усмихваме, да им подарим нашата любов, за да направим света около нас по-добър! Уважаеми учители продължавайте да закриляте нашите деца с грижите си, да им давате знания, напътствия и кураж! Вашата професия е призвание, носете силата на съвременни будители! Успешна да е новата ви учебна 2023/ 2024 година!”