Нови 26 рози засадиха в парк “Розариум” кандидатките за Царица Роза 2022

С 26 млади розички обогатиха специалната алея в парк „Розариум“ претендентките за престижната титла Царица Роза 2022. Засаждането на рози на определеното зелено пространство в един от най-харесваните казанлъшки паркове е част от красивите традиции в навечерието на Празник на розата. Със засаждането на свеж стрък рози всяко от младите момичета – абитуриентки спазва обичая да разхубавява Казанлък за празничните дни.

Тази година в надпреварата участват 26 абитуриентки от гимназиите в града. Всички те се събраха в градския парк „Розариум“, за да спазят традицията. Посадени бяха първо червените, а след това бели, жълти и розови рози.

Директорът на Общинско предприятие „Комунална дейност и поддържане на инфраструктурата“ Теменужка Люцканова обясни, че цветята са доставени от София за ритуалното засаждане. Те са специално подбран сорт мини роза. „Подбрани са в различни цветове, за да е пъстър животът на тези хубави деца“, добави тя.

Красавиците на Казанлък вече вървят по стъпките на програмата „Пътят към короната“. В детайлите на доброто поведение и представяне те са вещо водени от коафьора Стенли Нанчев, директора на Музея по фотография Стефан Папукчиев и инструктора по зумба Гергана Начева.  Предстои младите момичета да научат повече за безценните културно-исторически богатства в родния си край с посещение в Музея на розата, за да бъдат достойни посланици на Казанлък пред България и света.

Организаторите обясниха, че на претендентките за титлата „Царица роза“ предстоят ежедневни репетиции преди деня на конкурса, за да усъвършенстват своите качества и да са готови за предизвикателството, което ги очаква.

Ритуалът на казанлъшките хубавици дава начало и на засаждането на рози от Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“, които ще започнат пролетното озеленяване в града с поне две хиляди стръка от уханното цвете.


loading…