Нови доброволци и още еко проекти за СНЦ “МЦР – Взаимопомощ”

В края на задаващата се седмица се очаква да пристигнат новите доброволци  от Испания, Португалия, Швеция, Египет, Словакия, Украйна и България по проект „По-Зелена Европа” на сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” по програма „Европейски корпус за солидарност” за организиране на 12-то издание на “Еко фестивал Казанлък.

Младежите ще имат възможност да подпомогнат и създаването на еко център „Зелена Европа” в с. Средногорово. Те ще работят по еко дейности, заедно с дългосрочните доброволци на организацията в същата програма по проект „Зелена Европа”, които са вече от няколко месеца в града ни.

Това обаче не е всичко. Очаква се в края на месец септември да пристигнат още доброволци по новия проект „По-Зелена Европа 2” на програма „Европейски корпус за солидарност”, който беше спечелен от организацията само преди няколко дни.  Доброволците по него ще завършат работата на своите колеги по доизграждане на центъра в с. Средногорово. Те ще имат възможност и да работят с казанлъшките училища, за да променят екологичното мислене на младежите от града. Да организират демонстрационни техники за компостиране, изграждане на повдигнати лехи, оползотворяване на отпадъци и т.н. Те ще работят и с нашите партньори от ЗЖ „Оптима” с. Дунавци.

инж. Мария Славова

Свързана публикация

Стартира проект “ЕКО” на СНЦ “МЦР – Взаимопомощ” в 3 казанлъшки села

loading…