Нови златни отличия за талантливия Николай Иванов от Школа “Орфей”

Два златни медали за талантливия певец Николай Иванов от 12-тия Международен музикален конкурс “Аbаniсо”, състоял се в София, организиран от Art voices agency в началото на месец април.

Конкурсът се провежда в направления: вокал, танци и класика, като има в регламента песен по избор на един от романските езици – испански, италиански, френски, португалски, румънски. Рекорден брой  участници от 12 държави се състезаваха и бяха оценявани от професионално жури от Италия, Англия, Португалия, Словения, Полша, Румъния, Сърбия и България.

Николай се представи с италианската песен “Due Vite”, която е победител в конкурса за поп песен “Сан Ремо”, Италия – 2023 г., и бе оценен за изпълнението си с първо място. В направление Световен хит дублира първата си позиция с английска песен. И получи покана от журито за конкурс в Италия през м. юни 2023 г. с поемане на таксите от организаторите. А през юли е канен да участва на конкурсен формат в Румъния.

Това е нов творчески импулс за Ники и вокалната му педагожка Мариана Мъгева от Школа “Орфей” при НЧ “Възродена Искра 2000”, да продължават да творят музикални образи и с успех да развива музикалните си заложби.

 


loading…