Обработката на тревните площи в Казанлък се извършва по график (ВИДЕО)

Въпреки липсата на работна ръка, обработката на тревните площи на територията на Казанлък се извършва редовно и по график. Това съобщи директорът на Общинското предприятие “Комунална дейност и поддържане на инфраструктурата” Теменужка Люцканова.

Люцканова коментира, че е направена много стриктна организация за косене на общинските тревни площи, за да може да се постигнат целите. Тя обясни, че предприятието поддържа 620 декара тревна площ, а в момента разполага с 13 работници. Имаме обявени 12 работни места за тази длъжност, но няма желаещи, каза тя и добави, че към момента се налага да се справят с човешкия ресурс, с който разполагат.

Люцканова съобщи, че наличната техника е достатъчна за обработваната площ – предприятието разполага с 18 тримера, четири плъзгащи и една тракторна косачка, работата с които е разпределена по райони. Има и отделни терени с по-специфично обслужване. Теменужка Люцканова обясни, че когато времето е по-горещо и влажно и тревата израства по-бързо, се налага общината да използва и услугите на външна фирма и увери, че въпреки затрудненията, тревните площи ще се поддържат редовно и в необходимите срокове.

Започнат е и процесът по дезакаризация на общинските тревните площи. Петя Николова, старши експерт „Екология“ в Община Казанлък, обясни, че обработката против кърлежи се извършва след 21:00 часа по предварителен график. С цел осигуряване на безопасността на гражданите, се поставят информационни табели с карантинния период и наименованието на използвания препарат. Николова добави, че обработката на тревните площи в яслите и детските градини се извършва през почивни дни, за да се осигури максимална безопасност за децата и персонала.

loading…