Обявиха Втори национален конкурс за детско творчество “С България в сърцето”

Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ – Стара Загора, в партньорство с Кметство Шипка и любезното съдействие на кмета на града Василка Панайотова организират ВТОРИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ДЕТСКО ТВОРЧЕСТВО „С БЪЛГАРИЯ В СЪРЦЕТО“. Материалите за конкурса ще бъдат изпращани по Интернет с краен срок 15-ти февруари 2023 г , до 17.00 часа, а отличените участници ще бъдат наградени на 3-ти март – на тържествен концерт по повод Националния празник на България, който традиционно се провежда в гр. Шипка.

Конкурсът има две основни цели:

– Да разпали родолюбиви чувства у българските деца, гордост и преклонение пред славната българска история, великолепието на българската природа, уникалността на българския фолклор и народните ни танци, и богатото българско литературно наследство.

– Откриване, изява и популяризиране на талантливи деца, с оглед тяхната ранна професионална ориентация в сферата на изкуствата.

Регламент на конкурса: В него могат да се включат деца и ученици на възраст от 4 до 13 г. /седми клас/ – от училища, детски градини, детски музикални школи, детски комплекси, центрове за работа с деца, частни школи и др.

Участниците в конкурса се състезават в три категории:

– индивидуални изпълнители

– дуа, триа

– вокални , вокално-инструментални, танцови или актьорски групи.

Всяка една категория има две възрастови групи:

– първа възрастова група – от 4 до 8 год.

– втора възрастова група – от 9 до 13 год.

Желаещите да се включат в конкурса „ С България в сърцето“ могат да изпращат своите материали на родолюбива тематика в следните раздели:

– изпълнение на песен /поп песен – авторска или кавър версия, фолклорни песни/

– изпълнение на стихотворение , басня, комедийна сценка или разказ от български автор

– фолклорен танц

Всеки участник, дует, трио или група се представя с програма с обща дължина до 5 минути.

Участниците трябва да изпратят любителски необработен видеозапис със изпълнение на живо на посочената по-долу електронна поща. Ако клипът е качен в музикална платформа, може да се изпрати съответния линк.

Крайният срок за изпращане на всички материали е 15-ти февруари 2022 год. Жури от преподаватели в НУМСИ „ Христина Морфова“ ще отличи най- добре представилите се участници в отделните раздели.

Отличените деца получават диплом и медал, а за групите диплом и плакет за първо, второ и трето място, съответно за всяка възрастова група, всяка категория и всеки раздел. Участниците ще получат и допълнителни предметни награди и диплянка с фотоси на всички наградени творби в конкурса. Наградите ще бъдат връчени на тържествен концерт в деня на Националния празник З-ти март, който традиционно се провежда в град Шипка, до храм паметник „ Рождество Христово“ – паметника на Опълченците. При неблагоприятно време, награждаването ще се състои в залата на читалище „Светлина“.

Видеозаписите с информация – трите имена на участника, възраст, град, институцията, която представя, ръководител, име и автор на изпълняваното произведение, както и една снимка, изпращайте на електронен адрес: sbulgariavsartseto@gmail.com, телефон за контакт – 0988340206.

С оглед покриване на разходите за провеждане на конкурса от тази година въвеждаме символични такси за участие, както следва:

– За индивидуално участие – 10 лв.

– За дует – 12 лв. общо

– Групи до 12 човека – 30 лв. общо

– Групи над 12 човека – 40 лв. общо

Таксите можете да изпращате на банкова сметка: BG59 STSA 9300 0002 9484 18

Успех на всички участници! Нека спомогнем за издигане националното самочувствие на българските деца! Нека направим България в най- привлекателното кътче на света!

Инициативен комитет:

Красимир Къшев – Директор на НУМСИ „Хр. Морфова“ – Ст. Загора

Надя Тончева – преподавател по поп и джаз пеене в НУМСИ „Хр. Морфова“ – Ст. Загора

Боряна Кисьова – преподавател по актъорско майсторство в НУМСИ „ Хр. Морфова“

Дилян Желязков – хореограф, преподавател в НУМСИ „Хр. Морфова“ – Ст. Загора


loading…