От 18 март учениците от 5 до 12 клас в Старозагорска област преминават на дистанционно обучение

Нови ограничителни мерки влизат в сила в област Стара Загора от утре 16 март заради високата заболеваемост от КОВИД-19, стана ясно от среща на Областния медицински щаб.

“Мерките са в следствие на това, че област Стара Загора прескочи прага от 300 случая на 100 хил. население на 14 дневна база”, съобщи областният правител Гергана Микова.

В срок от 2 седмици считано от 18 март учениците от 5 до 12 клас преминават на дистанционно обучение. Всички извънкласни занимания, които са свързани с групови събирания също отпадат заради необходимите изисквания за спазване на мерките. Неприсъственото обучение се отнася и за висшите учебни заведения с изключение на практическите занятия. Препоръчва се в заведенията за обществено хранене, особено от типа „кафене”, да не се допускат ученици без придружител, както и в големите търговски центрове и молове.

Отлагат се и всички конферетни мероприятия. Препоръчва се на работодателите които имат възможност да пусна служителите си на дистанционна работа. Спортните мероприятия ще бъдат без публика.

Засега остават плановите операции, като към момента 74 процента е средната заетост на легловата база в болниците на тертиторията на област Стара Загора, каза още Гергана Микова.

Според данните на областния щаб 80% от заразените в региона са новия английски вариант на вируса.

БНР – Стара Загора

loading…