От първо лице: За пожара в хотелския комплекс в квартал “Кулата”

На 01.05.2022 г., в 23:58 ч., в РУ-Казанлък е получено съобщение за възникнал пожар в стопански обект в гр. Казанлък. Незабавно на място са изпратени екипи на пожарната и полицията. Установено е, че вследствие на пожара е изгоряла част от покривната конструкция на сградата. Образувано е досъдебно производство по чл.331, ал.1 от НК.

От съобщение на БТА става ясно, че в инцидента, който е станал около 24:00 часа, няма пострадали служители или гости на хотела.

Собственикът на хотела Стоян Чипилски обяснява, че пожарът е тръгнал от стая в хотелския комплекс. По думите му причината е може би късо съединение в един от климатиците. Веднага е уведомена пожарната в Казанлък. Екипите са реагирали светкавично, но много трудно са овладели пламъка, тъй като комплексът е старинен и материалите са изсъхнали и са напоени с лакове. В хотелската част е имало трима души, а в ресторанта- около десет. Посетителите веднага са евакуирани.

„Навсякъде падаха отломки“, разказа Стоян Чипилски, който е разбил вратата на една от стаите, гостите на хотела в този момент не са били в стаята.

Хотелският комплекс е единствената къща, която е частна собственост в етнографски комплекс „Кулата“. На метри от него се намира „Хаджиеминовата къща“, която пожарникарите са успели да спасят. Чипилски добавя, че въпреки огромните материални щети, най-важното е, че в инцидента няма пострадали гости на хотела.

Източник: Бюлетин на ОДМВР Стара Загора и БТА

Снимка: БГНЕС

loading…