ОУ “Георги Кирков” за 63-ти път посреща първия учебен ден

Първият учебен звънец огласи двора на ОУ “Георги Кирков”, с което за 63 път отбеляза началото на новата учебна година. Дворът на училището се изпълни с учители, ученици и родители, които с вълнение посрещнаха първия учебен ден. Сред официалните гости на празника бяха директорите на Общинските институти, както и членове на Обществения съвет.

Осемдесет първокласника за пръв път пристъпиха училищния праг. Точно толкова бяха и балоните, пуснати да излетят в двора на училището. Този тържествен миг бе символ на знанието, новото начало и полетът на мечтите, които предстоят на най-малките ученици.

Разбира се, празничния ден бе официално открит от директора на училището, г-жа Сребра Касева. Тя поздрави всички учители, които усърдно и неуморно водят своите ученици по пътя на знанието, който благодарение на тяхната отдаденост, винаги е увенчан с успех. На празника присъства и Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан. Заедно с духовници от Казанлък отслужиха тържествен водосвет за здраве и благоденствие на училището.

Старозагорският митрополит отправи важно послание към учителите и техните ученици. Като пазители на храма на уважението и знанието, те имат важна мисия – да съхраняват и опазват българското слово и култура.

Освен начало на учебната година, в днешния ден се постави началото на дарителската кампания в помощ на пострадалите села в бедстващите райони. Средствата, събрани до края на месеца, ще бъдат дарени на училището в с. Розино, което се нуждае от спешен ремонт.

С вяра, че този добър пример ще даде началото на една по-светла и успешна учебна година, пожелаваме на всички ученици:

“Лек полет на крилете на знанието!”

 

loading…