Първият учебен ден в ОУ “Георги Кирков”

Отново на училище! Дворът на училището се изпълни с учители, ученици и родители, които с вълнение посрещнаха първия учебен ден. Сред официалните гости на празника бяха директорите на Общински институти, бивши преподаватели от училището, директори на детски градини, чиито възпитаници днес са вече първолаци, както и членове на Обществения съвет и „Сдружението на жените“.

Първият учебен звънец огласи двора на ОУ “Георги Кирков”, с което за 64 път отбеляза началото на новата учебна година.

Духовници от Казанлък отслужиха тържествен водосвет за здраве и благоденствие на училището.

Празничният ден бе официално открит от директора на училището Сребра Касева. „Малко са дните в българския празничния календар, способни да предизвикат такова вълнение, трепет и положителни емоции, както за малките така и за големите“, започна тя. Поздрави всички учители, които усърдно и неуморно водят своите ученици по пътя на знанието, който благодарение на тяхната отдаденост, винаги е увенчан с успех. Към първолаците се обърна с думите: „Вие сте символа и сърцето на този ден. За вас започва едно вълнуващо пътешествие“. И още: „Бъдете любознателни, смели, не се колебайте да преследвате мечтите си. Очакват ви прекрасни дни“.

Деветдесет първокласника за пръв път пристъпиха училищния праг. Точно толкова бяха и балоните, пуснати да излетят в двора на училището. Този тържествен миг бе символ на знанието, новото начало и полетът на мечтите, които предстоят на най-малките ученици.

По късно те прекрачиха училищния праг през специално украсена арка, а за да тръгне всичко „по вода“, по стар български обичай, директор Касева поля с менчето вода за късмет и успехи.