Първият уличен музикален фестивал в Казанлък

На 21 юни по повод  Световния ден на музиката, известен още като La Fête de la Musique във Франция, на улица „Искра” се проведе първият уличен музикален фестивал. Доброволците по проект „Зелена Европа” на сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” по програма „Европейски корпус за солидарност”, съвместно с HOPE JAZZ CLUB организираха събитието.

На този ден се празнува всяка година най-дългият ден в годината и първия ден на лятото. Музиканти, аматьори и групи, излязоха на улицата да свирят музика надвечер, като партито продължи и в посочения клуб.  За първи път се организира подобен ден и тук, в Казанлък.  Предложена бе сцена за млади музиканти (от училища) или местни групи и им се даде възможност и опит за изява в град, който познават много добре.

Мотивацията на доброволците да организират подобно събитие се поражда от срещата им с много музиканти от града.  Музиката е важна в местния живот и създаването на повече възможности за споделяне е много важно за всички нас. Събитието започна следобед  към 17:00 ч. на улицата пред офиса на младежката организация, и продължи до полунощ или по-късно в Джаз клуба.

loading…