Пътуваща “Библиотека на играчките” гостува в различни населени места от общината

Единствената на територията на област Стара Загора „ Библиотека на играчките“ в Казанлък, по инициатива на сдружение „Бъдеще за децата“, започва да пътува и да гостува.

Инициативата ще бъде представяна в „Къщата на семейството“ в Основно училище „Чудомир“, както и тези в град Крън, в селата Ръжена и Горно Черковище, в дните от вторник до петък от 9:00 до 12:00 часа.

Образователните и дидактически играчки ще бъдат на разположение на всички деца и родители, които посещават центровете. От екипа на сдружението ще се погрижат да предложат на всеки родител играчка и занимание, съобразени с възрастта и развитието на детето.

 Библиотеките за играчки дават възможност на родителите да развиват своите умения и да разберат ролята на играта в етапите на детското развитие, посочват от сдружение „Бъдеще за децата“ в официалния си интернет сайт. Те предоставят възможност и за изграждане на връзки в общността – както сред родителите, така и с ангажираните в различни социални услуги. Достъпът до качествени образователни играчки помага на децата да развият умения, важни за тяхното здравословно, физическо и познавателно развитие, както и да научат социални уроци за споделяне и отговорност.

„Библиотека на играчките“ е съвместен проект на сдружението с Фондацията за деца в риск по света (WOO Bulgaria), а настоящата инициатива се осъществява в партньорство с Община Казанлък. Библиотеките за играчки дават възможност на деца от семейства в по-лошо материално състояние да получат достъп до играчки, пъзели, игри и книги. Установено е, че децата с достъп до по-широк набор от играчки са по-склонни да бъдат заинтригувани и стимулирани. Инициативата Пътуваща “Библиотека на играчките” е част от  подкрепата на  сдружение „Бъдеще за децата“ за развиване  и обогатяване на услугите в Семейните къщички.


loading…