Певицата Габриела Жекова спечели бронзовия медал от НК ,,Родолюбие’’

XVI-тия Национален конкурс за изпълнение на песен с патриотичен характер ,,Родолюбие’’- гр. Панагюрище, се проведе на 15-ти и 16.05.2021г. и събра много певци от цялата страна. Обединени от темата за българска песен свързана с род и Родина, участниците-солисти и групи се състезаваха в 4 възрастови категории до 20г.

Габриела Жекова винаги пее с удоволствие български песни и показа своите гласови качества на конкурса в Панагюрище. Тя покори с глас и усмивка публика и жури, като изпя  песните ,,Кой уши байрака’’ и ,,Еничари ходят мамо’’ и бе наградена за чудесното си изпълнение с 3-то място- бронзов медал от авторитетното жури: доцент Етиен Леви, Иван Лечев и Хайгашод Агасян. Те бяха поканени да журират от Община Панагюрище и Дом паметник на културата, които бяха домакини на певческия конкурс и се бяха погрижили  за комфорта на участниците.

Отлично се представиха на конкурса с песни за България Рени Петрова, Любчо Фънев и Илона Георгиева. Всички са възпитаници на музикалния педагог Мариана Мъгева към Школа ,,Орфей’’ при НЧ ,,Възродена искра2000’’.

Талантливите певци се подготвят усилено за концерти през май и юни, както и новите конкурси в страната.

Вижте още:

loading…