ПГТТМ грабнаха почетното второ място на регионално състезание в Бургас

Домакин  на състезанието бе Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника. В оспорваната надпревара се включиха 24 ученици от 8 отбора – III регионална група: училищата от областите Бургас, Габрово, Сливен, Стара Загора и Ямбол.

Регионалният кръг от Националното състезание се проведе в четири етапи:

– решаване на теоретичен тест по Безопасност на движението по пътищата в системата на ИААА;

– решаване на теоретичен тест по устройство, обслужване, ремонт на моторно превозно средство в електронен формат в специална система https://youngcarmechanic.bg/;

– майсторско управление на автомобил по зададено трасе;

– изпълнение на практически задания за автомонтьор на конкретни работни места в сервиз на Юникс Ауто Бургас ООД

Надпреварата започна със старт за “Най-добър млад водач на МПС” на територията на ПГМЕЕ. В тази категория първите три места спечелиха Златомир Стайков от ПГМЕЕ Бургас, следван от Христо Бонев от ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт – Казанлък и Кристиян Станев от ПГ по транспорт – Бургас. В отборно класиране “Най-добър млад водач на МПС” отборът на ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт – Казанлък зае второ място.

В надпреварата за “Най-добър млад автомонтьор” отново  втори стана отборът на Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт – Казанлък.

В индивидуалното състезание “Най-добър млад автомонтьор“,  Атанас Атанасов от Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт – Казанлък се класира на трето място.

На церемонията по награждаването бяха Момчил Бекярски и Виктор Буров, представители на Интер Карс България ЕООД. Победителите получиха грамоти и подаръци от Министерството на образованието и науката, Интер Карс България ЕООД  и BOSCH.

Вижте още:

loading…