„Помощниците на Баба Марта” твориха в Библиотеката

В Общинска библиотека “Искра” и тази година традиционно се проведоха творчески ателиета „Помощниците на Баба Марта”. Те стартираха на 21 февруари и се проведоха в Детско – юношеския отдел на библиотеката. Включиха се ДГ  „Здравец”,  ДГ „Теменуга”, ДГ „Мечо Пух” филиал с. Хаджидимитрово,  ДГ „Звънче”,  ДГ „Слънчице” , НЧ „Цвятко Радойнов- 1885” гр. Крън , НЧ с. Горно Изворово , НЧ „Светлина” с. Дунавци и др.

Над 400 деца участваха в творческия процес. Те положиха много старание и усет при изработването на мартениците. В хода на работата децата се запознаха с различни техники за изработване на мартенички, както и легенди за възникването на тази исконно българска традиция на фона на тематична музика.

С всяка изминала година расте броя на участниците, като със задоволство отбелязваме и активното участие на родители и доброволци, обединени от благородната кауза да зарадваме възрастните хора от  ДСХ №3 в Казанлък с ръчно изработени мартечници.  На 28 февруари  бяха поздравени  домуващите от служители на ОБ „Искра”, заедно с малките таланти от ДГ „Мечо Пух” , които изнесоха музикална програма.

На първи март посетителите на ОБ „Искра” ще бъдат поздравени и закичени по с ръчно изработени мартеници.

От ръководството на Библиотеката благодарят на всички приятели и партньори, които се включиха в благородната инициатива!


loading…