Празник “3 в 1” в Казанлъшката гимназия по лека промишленост и туризъм

Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък отбеляза празник 3 в 1 с много настроение и положителни емоции. Изпращането на 64 абитуриенти, фотоконкурс и много награди, Мис  и Мистър Випуск 2022 бяха част от програмата на празника.
Тържеството бе открито с приветствено слово на директорът Антони Илиев, който поздрави учениците за празника и им пожела здраве и бъдещи успехи. С предметни награди и грамоти бяха наградени заслужилите ученици на ПГЛПТ.
Навръх празникът на Професионалното училище се проведе и награждаването на лауреатите в тринадесетия фотоконкурс „Аз и обективът”, организиран от гимназията. Престижното жури от най-добрите казанлъшки фотографи имаше изключително трудната задача да отсее най-добрите сред фотографиите – Голямата награда грабна Павлина Бодурова от 12 а клас.
Основната част от празника бе отделена на абитуриентите на гимназията. Със специално тържество в училището те бяха изпратени от своите учители, приятели, родители. 64 момчета и момичета чуха за последен път училищния звънец и се разделиха с класните стаи в емоционално и много зрелищно тържество. Зрелостниците завършват в 3 специалности – „Икономика и мениджмънт“ с класен ръководител Димитър Спасов, „Екскурзоводско обслужване“ с класен ръководител Катя Семерджиева и “Кетъринг” с класен ръководител Диана Хаджиатанасова.
На тържественото изпращане бяха наградени зрелостниците от ПГЛПТ, които са се отличили през годините и са дали своя принос за утвърждаване авторитета на гимнaзията. Предният ден, представители на трите завършващи класа, посадиха красива магнолия в богатия двор на гимназията и сложиха в корените и капсула на времето с послание от тях.
Прецедент в историята на гимназията бе, че за Мис Випуск 2022 бяха избрани две момичета – Мирослава Проданова от 12а и Яна Димитрова от 12в, а Мистър Випуск стана Иван Георгиев от 12б клас.
В различни шеговити номинации със специални грамоти бяха отличени най-заслужилите абитуриенти. Денят в гимназията завърши с празничен кетъринг – подарък от класните ръководители за децата и ритуално разрязване на огромна торта, символизираща единството във Випуск 2022! Традиционно българско хоро завърши емоционалният последен ден на 12 клас в ПГЛПТ.
Текст и снимки: ПГ по лека промишленост и туризъм
loading…