Представяне на последната стихосбирка на старозагорския поет Йордан Пеев “Рими на зарчета”

Старозагорският поет и писател Йордан Пеев представи в Казанлък своята последна стихосбирка „Рими на зарчета“. Премиерата се състоя снощи в Литературно-художествен музей „Чудомир“.  Водещ на събитието бе журналистката Ирина Альова.

Представената стихосбирка включва три цикъла – „Бинокли за слепи“, „Сънят на албатроса“ и „Амнезия под наем“. Стиховете карат читателя да се замисли над вълненията на автора. В тях са отразени неговите тревоги и преживявания, както и надеждата му за по-добър „зар“ в живота. Представянето в ЛХМ „Чудомир“ бе под формата на музикално-поетична вечер, в която авторът  сподели с казанлъшката публика част от своите стихове, някои от които изпълни под съпровод на акустична китара.

Йордан Пеев е роден в Стара Загора, завършил е специалност „Българска филология“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Създава литературен клуб заедно с Пламен Дойнов, Георги Господинов и Бойко Пенчев. В съавторство с Пламен Дойнов издава и своята първа книга „Сълзите на гнева“, в която неговите стихотворения, обединени под заглавието „Каруцата на ветровете“, получават наградата „Златно перо“.

Йордан Пеев е автор на стихосбирките „Когато смъртта ми прогледне“, „Стъклена кожа“, „Любовни вертикали“ и „Детонатор за глухарчета“, както и на романите „Пощальонът“ и „Последният Адам“. През октомври т.г. са издадени и стихосбирките „Рими на зарчета“ и „Ръце за даване“, както и неговата драма в стихове и проза „Костилки от ягоди“. Авторът е носител на редица награди в различни национални и международни конкурси. Член е на Съюза на българските писатели.


loading…