Приключва кампанията за безплатно кастриране на бездомни кучета и котки

На специална пресконференция, зам.-кметът Даниела Коева и представители на австрийска неправителствена организация разказаха как протече кампанията по кастриране на домашни любимци.

Вече 16 години Община Казанлък, съвместно с „Thierhilfe suden Austria”, продължава кампанията за безплатно кастриране на бездомни кучета и котки. Акцията се организира по силата на договор за сътрудничество с „Thierhilfe suden Austria”, като организацията спонсорира две кастрационни акции / пролет и есен/. В момента протича и традиционната кампания за кастрация на кучета и котки в периода от 19 до 24 април. Организаторите призовават жителите на община Казанлък да кастрират бездомните кучета и котки, които обгрижват, за да се избегне нежеланото размножаване на бездомни животни.

Желателно е предварително записване на час за манипулациите на телефони: 0887311884 – Общински приют или 0896600524 Ивелина Недкова, Animal Hope Bulgaria – Kazanlak.

В Община Казанлък, от 2005 г., има изграден общински приют за бездомни кучета, който е по съвместен проект на Община Казанлък и Австрийско-Българската организация за защита на животните.

През 2018 г. в рамките на акцията за безплатно кастриране на бездомни кучета и котки, която се провежда през април в Общинския приют за безстопанствени кучета са кастрирани 553 животни. През 2020 година приблизително 350 котки и кучета са преминали през акцията за безплатна кастрация.

За кастрацията на бездомните животни организацията внася медикаменти и консумативи на стойност 7000 евро. В тази сума е включена и храната за приюта.

loading…